پیشنهادی برای حامیان کمپین های ضد فرش ماشینی!!

جنگ مدرنیته و کهنگی

فرش دستباف ایران از جنبه های مختلف در سال های گذشته خود را به روز کرده اما هنوز با آنچه باید باشد فاصله زیادی دارد. برعکس فرش ماشینی به لحاظ تولید به صورت صنعتی، ناخواسته در مسیری گام بر میدارد که مهندسی شده است، جایی که اعداد و ارقام و مهندسی تولید حرف می زند و نه سلیقه شخصی و تجربه های درست و غلط و نه آزمون و خطا. دقیقا می توان دلخوری فعالان فرش دستباف را به وضعیت کنونی شرق و غرب شبیه دانست، وقتی که شرقی ها خود را صاحب تمدن چندین هزار ساله و علم و دانش می دانستند، غربی ها با درایت و هوشمندی به همان داشته های زیاد و غنی شرقی ها نظم و ترتیب دادند و بر پایه دانش و تمدن آن ها روش های آکادمیک و سیستماتیکی ابداع کردند و پیشرفت را به جایی رساندند که حالا ما فقط حسرت آن را می خوریم.

جنگ بین فرش دستباف و ماشینی جنگ مدرنیته و کهنگی است، قطعا فعالان و تولیدکنندگان فرش دستباف نیز با حرکت به سمت به روز شدن می توانند جایگاه خوبی در بازارهای داخلی و خارجی به دست آورند.

قانون جذب و پیشنهادی برای حامیان کمپین های ضد فرش ماشینی!!

قانون جذب یکی از قوانین طبیعت است که کاربردهای فراوانی دارد و همه ما به طریقی با آن آشنایی داریم و یا آن را تجربه کرده ایم، طبق این قانون به هر چیزی بیشتر توجه کنید همان در زندگی شما اتفاق می افتد، اما نکته ظریف این قانون این است که باید واقعا به چیزی که می خواهید فکر کنید و نه کمبود آن چیز، مادر ترزا یکی از کسانی بود که این قانون را به خوبی درک کرده بود و وقتی از او برای گردهمایی ضد جنگ دعوت کردند در آن شرکت نکرد و به برگزارکنندگان آن گفت: «بروید و هر وقت راهپیمایی صلح داشتید خبرم کنید» توصیه نویسنده هم به حامیان عزیز کمپین نه-به- فرش ماشینی و همه دیگر کمپین های نه-به …. که در فضای مجازی باب شده، این است که به جای تمرکز بر روی آنچه نمی خواهید واقعا روی چیزی که می خواهید تمرکز کنید تا آن را جذب کنید و نتیجه برعکس و منفی نگیرید. بنابر قانون، حمایت از کمپین های ضد فرش ماشینی تنها منجر به بدتر شدن اوضاع فرش دستباف و توجه بیشتر به فرش ماشینی می شود. آیا بهتر نبود به جای کمپین نه به فرش ماشینی، «کمپین آری-به-فرش دستباف» راه می انداختیم؟؟

در پایان لازم به ذکر است که هنر صنعت فرش دستباف ایران و همه فعالان آن به سبب مسئولیت بزرگی که برای حفظ این میراث گران بهای پارسی دارند برای همه ما و اهالی صنعت فرش ماشینی کشور قابل احترام و ستایش هستند و اصولا فرش ماشینی بدون فرش دستباف هویتی ندارد، قطعا هر ایرانی فرش دستباف را دوست دارد و پیشرفت آن دغدغه همه ماست. امید است انتقادات و مسائل مطرح شده از جانب هر دو طرف به دور از تنگ نظری و تعصب تنها برای پیشرفت و توسعه هر دو بخش ماشینی و دستباف مورد توجه قرار گیرد.

فرش ماشینی رقیب فرش دستباف نیست و باید هر دو صنعت برای پاسخگویی به بخشی از نیاز بازارهای داخلی و خارجی در کنار یکدیگر برای اعتلای نام فرش ایرانی در جهان تلاش کنند.

 

بهنام قاسمی- مجله نساجی کهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *